Ανακοινώσεις - Νέα

Ανακοινώσεις - Νέα (97)

Νέα ΚΥΑ για τη λειτουργία των Δικαστηρίων από Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 6πμ έως Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 6πμ

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ υπ´ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 28503 (ΦΕΚ Β΄1872/8.5.2021) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00».

Ειδικά για τα δικαστήρια (σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 1 σε συνδευασμό με το σημείο 4 του Πίνακα της παρ. 1Β του αρ. 1) η νέα ΚΥΑ ισχύει έως τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ :

Ι. Για τις διοικητικές υποθέσεις:

1. Προθεσμίες Με την επιφύλαξη του άρθρου 82 του ν. 4790/2021 (Α' 48) (για τον οποίο βλ. εδώ), αναστέλλονται οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικράτειας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, καθώς και οι προθεσμίες της παραγραφής των συναφών αξιώσεων. Δεν αναστέλλονται οι προθεσμίες που αφορούν τις υποθέσεις ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και αυτές του προσυμβατικού ελέγχου ενώπιον του Εβδόμου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Διαβάστε περισσότερα...

«Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης- Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη»

Από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας για την αντιφατική και κακή νομοθετηση που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου αιφνιδιαζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδευει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησής ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου, με κεντρικό σύνθημα «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης- Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη»

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Δικηγόρων με κεντρικό σύνθημα «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης - Η αξιοπρέπεια των Δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη»

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων του Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, σε εκτέλεση της από 12.3.2021 απόφασης της Ολομέλειας για την οργάνωση δράσης «Ημέρες πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων», κάλεσε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να λάβουν απόφαση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15.4.2021 και ώρα 12:00 , στο χώρο κάθε Πρωτοδικείου της χώρας, με κεντρικό σύνθημα «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης- Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη» για την διεκδίκηση των αιτημάτων που έχει θέσει με τις αποφάσεις της η Ολομέλεια, θεσμικών και οικονομικών.
Η διαμαρτυρία θα διοργανωθεί με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15.4.2021 και ώρα 12:00, στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου Ηγουμενίτσας.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Log in