Το πλήρες κείμενο της Πράξης : ΕΔΩ
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4790/2021 "Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα".
Οι διατάξεις που αφορούν στη λειτουργία της δικαιοσύνης :
Άρθρο 82 Ειδικές δικονομικές ρυθμίσεις για το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια
1. Για το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου 2021 έως και τις 31 Μαΐου 2021 κατά την εκδίκαση των υποθέσεων:
α) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι διάδικοι έχουν, κατά παρέκκλιση των κείμενων δικονομικών διατάξεων, προθεσμία επτά (7) ημερών, από την ημερομηνία της συζήτησης, για την προσκόμιση εγγράφων νομιμοποίησης, την υποβολή γραμματίου προείσπραξης και την κατάθεση υπομνήματος,
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα ΚΥΑ με τα "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00. ".
// Δείτε το πλήρες κείμενο της νεας ΚΥΑ : ΕΔΩ
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα ΚΥΑ με τα "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00. ".
// Δείτε το πλήρες κείμενο της νεας ΚΥΑ : ΕΔΩ
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα ΚΥΑ για τα "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00".
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης (επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου), σύμφωνα με την παρ. 1B.
1A. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσονται: α) η Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, β) η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, γ) η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δ) ο Δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ε) ο Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στ) ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ζ) ο Δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η) οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θ) ο Δήμος Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ι) ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο επίπεδο επιτήρησης εντάσσονται οι λοιπές περιοχές της Επικράτειας.