Ολομέλεια

Ολομέλεια (23)

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (Συνεδρίαση 27.05.2020)

H Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε, σήμερα 27.5.2020, υπό την Προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Σύμφωνα με τις μέχρις στιγμής πληροφορίες μας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όλα τα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια πρόκειται να επαναλειτουργήσουν σε πλήρη λειτουργία από 1.6.2020, όπως και η εκδίκαση όλων των ποινικών υποθέσεων που αφορούν αναστολές και δικονομικές ποινικές δίκες (497, 430, 341 κλπ). Η πλήρης λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων προβλέπεται για τις 22.6.2020.

Διαβάστε περισσότερα...

Αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (Συνεδρίαση της 22.05.2020)

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στις 22.5.2020, υπό την Προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο στην παρούσα συγκυρία:

1. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό σώμα συμμετέχει με εκπροσώπους του στις Επιτροπές που έχουν συσταθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικων Συλλόγων Ελλάδος (Συνεδρίαση 16.05.2020)

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα, 16.5.2020, υπό την Προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Ο ρόλος του υπερασπιστή δικηγόρου, προβλεπόμενος από το Σύνταγμα, υπερεθνικής ισχύος διατάξεις και το νόμο, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του ποινικού δικαιϊκού συστήματος, του κράτους δικαίου και του σύγχρονου νομικού πολιτισμού και ως εκ τούτου χρήζει του απολύτου σεβασμού όλων. Πολλώ δε μάλλον, εκείνων που μετέχουν της δικαιοδοτικής διαδικασίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικων Συλλόγων Ελλάδος (Συνεδρίαση 02.05.2020)

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε στις 2.5.2020, υπό την προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, με τηλεδιάσκεψη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Κατά την καταβολή του ποσού των 600 ευρώ, που χορηγήθηκε στους επιστημονικούς κλάδους, μετά την κυβερνητική απόφαση για κατάργηση του προγράμματος «τηλεκατάρτισης» επιστημόνων, και σε αντικατάσταση της σχετικής επιταγής, παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα. Μεταξύ άλλων, παρατηρήθηκε η μη καταβολή του ποσού αυτού σε συναδέλφους, η καταβολή μικρότερου ποσού ή η καταβολή ακόμη και μεγαλύτερου ποσού.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να επιληφθεί άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, ώστε ο κάθε δικαιούχος να λάβει το ποσό που πραγματικά δικαιούται.

Διαβάστε περισσότερα...

Αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (συνεδρίαση της 21/4/2020)

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε την 21.4.2020, υπό την προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, με τηλεδιάσκεψη, με την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παν. Αλεξανδρή, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

♦ Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος 21.04.2020

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα, 21.4.2020, υπό την προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, με τηλεδιάσκεψη, με την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παν. Αλεξανδρή, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Η σημερινή κυβερνητική εξαγγελία επαναλειτουργίας των υποθηκοφυλακείων και των αμέσως συναφών με αυτά δικαστηριακών διαδικασιών εξαγγέλθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης Ολομέλειας, χωρίς να έχει ζητηθεί η γνώμη του δικηγορικού σώματος, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο κλάδος για τον λόγο επιλογής των συγκεκριμένων διαδικασιών, που αποτελεί αποκλειστική κυβερνητική επιλογή και κυρίως χωρίς να έχει ενημερωθεί το δικηγορικό σώμα για την γνώμη των αρμοδίων υγειονομικών αρχών και τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης των επιστημονικών κλάδων 31.03.2020

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στις 31.3.2020, υπό την προεδρία του Προέδρου της, Δημήτρη Βερβεσού, με την παρουσία 61 εκ των 63 Προέδρων, με τηλεδιάσκεψη, μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των επιστημονικών κλάδων, μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι και σε συνέχεια της από 30.3.2020 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


1. Η χώρα δοκιμάζεται από μία πανδημία, το εύρος και η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων η διάρκεια θα είναι μεγάλη.
Στην νέα αυτή πρωτόγνωρη πραγματικότητα, δοκιμάζεται σκληρά η οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Διαβάστε περισσότερα...

Αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος- (Ζάκυνθος 12-14/10/2018)

Συνεδρίασε σήμερα, 13 Οκτωβρίου 2018, στην Ζάκυνθο η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπό την προεδρία του Δημήτριου Βερβεσού, Πρόεδρου του ΔΣΑ, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεωργίου Σάρλη.

Την Ολομέλεια απασχόλησαν ιδιαίτερης βαρύτητας θέματα που αφορούν το δικηγορικό σώμα, μεταξύ των οποίων:

1. Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

2. Η υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης στις αστικές και εμπορικές διαφορές, μετά την έκδοση της υπ’ αριθμό 34/2018 απόφασηςτης διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 27/1/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα, 27/1/2018, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στα γραφεία του Δ.Σ.Α.

Στην συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας και Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Δ. Βερβεσός, ενημέρωσε τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για μια σειρά από θέματα που αφορούν τον δικηγορικό κόσμο, κυρίως το ζήτημα της παράτασης των ασφαλιστικών εισφορών και της επικείμενης ρύθμισης του ν. 4469/2017 (120 δόσεις).

Η Ολομέλεια τοποθετήθηκε  κατ’ αρχήν θετικά στην προώθηση του θεσμού της διαιτησίας κατά το άρθρο 131 του Κώδικα Δικηγόρων και 902 του ΚΠολΔ, μιας και θεωρεί ότι αποτελεί σύγχρονη και αποτελεσματική μορφή επίλυσης διαφορών, αναβαθμίζει το ρόλο του δικηγόρου και επιταχύνει την επίλυση ιδιωτικών διαφορών. Η νέα Συντονιστική Επιτροπή θα εξετάσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του θεσμού και θα εισηγηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας έναν οδικό χάρτη εφαρμογής του θεσμού στους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Log in