Ιστορία Συλλόγου

Christos Goulas

Christos Goulas

dotcom logo

Κύπρου 59, Ηγουμενίτσα
Τ.Κ. 46100, Ελλάδα
http://www.dot-com.gr
E-mail: cgoulas@dot-com.gr
Τηλ. 0030-26650-24007

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. URL Ιστότοπου: http://https://www.facebook.com/cgoulas

Δικαιολογητικά Πτυχιούχων Αλλοδαπών Πανεπιστημίων

ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 15 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ

1. Αίτηση εγγραφής στο μητρώο ασκουμένων.

2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, επικυρωμένα από δικηγόρο ή δημόσια αρχή.

3. Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσεως.

4. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται ότι:

α. τα πιστοποιητικά που υποβάλλονται είναι γνήσια.

β. έχω περατώσει τις σπουδές μου για λήψη πτυχίου νομικής.

γ. ο τόπος παρακολούθησης των σπουδών μου, εκπόνησης εργασιών και εξετάσεων, προφορικών και γραπτών, ήταν ……………………………….(συμπληρώνεται ο τόπος σπουδών και εάν κάποιο μέρος των σπουδών έχει πραγματοποιηθεί εκτός της έδρας του πανεπιστημιακού ιδρύματος).

5. Τίτλος σπουδών (πτυχίο): νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο και επίσημη μετάφρασή του.

Στις περιπτώσεις, που σύμφωνα με τον κανονισμό του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος χορηγείται και ενδιάμεσος τίτλος σπουδών, θα πρέπει να κατατίθεται και αυτός με επίσημη μετάφραση.

Ο τίτλος σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένος για τη γνησιότητα των υπογραφών σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης (σφραγίδα Apostille). Για όσες χώρες δεν έχουν κυρώσει τη Σύμβαση και μόνο γι’ αυτές, η θεώρηση γίνεται από τις επιτόπιες Ελληνικές Προξενικές Αρχές. Οι θεωρήσεις αυτές δε χρειάζονται, αν το Πανεπιστήμιο που έχει απονείμει τον τίτλο σπουδών, στείλει απευθείας στην Επιτροπή Αξιολόγησης του άρθρου 15 του Κώδικα Δικηγόρων το επίσημο πιστοποιητικό μαθημάτων και βεβαίωση για την απονομή του τίτλου. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος να ζητήσει την αποστολή τους από το Πανεπιστήμιο στην Επιτροπή Αξιολόγησης του άρθρου 15 του Κώδικα Δικηγόρων.

6. Επίσημο πιστοποιητικό μαθημάτων (official transcript) με αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών φοίτησης, το οποίο πρέπει να ζητηθεί με ευθύνη του αιτούντος και να σταλεί απευθείας στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα προέλευσης ή να κατατεθεί από τον ενδιαφερόμενο, εφόσον φέρει την επίσημη σφραγίδα της Χάγης (Apostille), μαζί με επίσημη μετάφρασή του.

7. Το πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, στο οποίο ολοκλήρωσε φοίτηση ο αιτών για τη λήψη πτυχίου, μαζί με επίσημη μετάφρασή του.

8. Βεβαίωση για τη διάρκεια και τον τόπο πραγματοποίησης των σπουδών, η οποία πρέπει να ζητηθεί με ευθύνη του αιτούντος και να σταλεί απευθείας στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα προέλευσης ή να κατατεθεί από τον ενδιαφερόμενο, εφόσον φέρει την επίσημη σφραγίδα της Χάγης (Apostille), μαζί με επίσημη μετάφρασή της.

Στη βεβαίωση αυτή πρέπει να αναφέρονται τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου, η διάρκεια και ο τόπος πραγματοποίησης των σπουδών, ως εξής:

«Βεβαιώνουμε ότι οι σπουδές τ……. (ονοματεπώνυμο – πατρώνυμο) που διήρκεσαν από ………. έως ………. πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν στο…………… (Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, πόλη – Χώρα) και σε κανένα άλλο μέρος».

9. Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα του Κράτους προέλευσης του πτυχίου περί της δυνατότητας εγγραφής του πτυχιούχου ως ασκουμένου δικηγόρου στο συγκεκριμένο κράτος, μαζί με επίσημη μετάφρασή της.

10. Λοιποί τίτλοι σπουδών – επαγγελματικών προσόντων, νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα και θεωρημένα για τη γνησιότητα των υπογραφών σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης (Apostille) μαζί με επίσημες μεταφράσεις τους.

11. Η Πράξη Προέδρου του Δ.Ο.Α.ΤΑ.Π. με την οποία αναγνωρίζεται ο τίτλος σπουδών (πτυχίο) ως ισότιμος και αντίστοιχος με πτυχίο Νομικής Σχολής ημεδαπού Πανεπιστημίου - αντίγραφο νομίμως επικυρωμένο από δικηγόρο ή δημόσια αρχή.

12. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, στην περίπτωση που ο αιτών υπέστη συμπληρωματικές εξετάσεις για την αναγνώριση του πτυχίου του ως ισοτίμου και αντιστοίχου με πτυχίο ημεδαπού Πανεπιστημίου από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Στην υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνεται ότι:

“Για την αναγνώριση του τίτλου σπουδών ………………………………. του Πανεπιστημίου …………………… ως πτυχίου ισότιμου και αντίστοιχου με πτυχίο ημεδαπού Πανεπιστημίου έδωσα επιτυχώς εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο …………………… τα εξής μαθήματα:

1.…………………..

2. …………………...

3. ……………………

………………………”

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:

1. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά προσκομίζονται κατόπιν σχετικής απόφασης της Επιτροπής Αξιολόγησης του άρθρου 15 του Κώδικα Δικηγόρων, προκειμένου να ενημερωθεί αυτή με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο και να επιτευχθεί η ορθότερη αξιολόγηση του αιτούντος. Εξυπακούεται ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τις σπουδές και την εν γένει νομική του κατάρτιση ενώ ο αιτών έχει το δικαίωμα να καταθέσει οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο θεωρεί υποστηρικτικό για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του. Aπό τα μνημονευόμενα ανώτερα δικαιολογητικά, τα υπ’αριθ.1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 και 9 είναι  κατ’ αναλογία του Π.Δ.122/2010, με την οποία εναρμονίστηκε η ελληνική νομοθεσία με την οδηγία 2005/36/Ε.Κ, υποχρεωτικά.

2. Κάθε στοιχείο που κατατίθεται είναι απόρρητο.

3. Η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης προϋποθέτει την προγενέστερη κατάθεση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

4. Η θεώρηση των ανωτέρω δικαιολογητικών με τη σφραγίδα Apostille γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία στη χώρα έκδοσής τους. Για όσες χώρες δεν έχουν κυρώσει τη σύμβαση της Χάγης και μόνο γι’ αυτές η θεώρηση γίνεται από τις επιτόπιες Ελληνικές Προξενικές Αρχές.

5. Οι επίσημες μεταφράσεις των ανωτέρων δικαιολογητικών γίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών, τις επιτόπιες Ελληνικές Προξενικές Αρχές ή από δικηγόρο.

6. Η διεύθυνση της Επιτροπής Αξιολόγησης του αρθρ. 15 του Κώδικα Δικηγόρων, στην οποία θα γίνεται η αποστολή των δικαιολογητικών από το αλλοδαπό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα είναι: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 15 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα, Ελλάδα. Τηλ. επικοινωνίας: 210-33 98 135. E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνημμένα: Έντυπο Αίτησης

Διαβάστε περισσότερα...

Εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Δικαιολογητικά για εγγραφή ασκούμενου δικηγόρου 

1. ΑΙΤΗΣΗ εγγραφής στο ειδικό βιβλίο Ασκουμένων Δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας.
2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΤΥΧΙΟΥ (όχι φωτοαντίγραφο)
3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (Ν.1599/1986) «ότι δεν υπάγομαι στα κωλύματα και ασυμβίβαστα που ορίζονται από τον Κώδικα Δικηγόρων και ειδικά στα άρθρα 17, 26, 62 και 63»
5. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ (Ο Δικηγόρος πρέπει να είναι παρ’ Αρείω Πάγω ή παρ’ Εφέταις ή παρά Πρωτοδίκαις με πενταετή δικηγορική υπηρεσίας)
6. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ του Ταμείου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας
7. ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
8. ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εξετάσεις υποψήφιων δικηγόρων
ΓΕΝΙΚΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις (για άδεια Δικηγόρου) έχει όποιος συμπλήρωσε πρακτική άσκηση δέκα οκτώ (18) μηνών και ηλικία μέχρι 35 ετών.

Οι εξετάσεις γίνονται πάνω σε πρακτικά νομικά θέματα και διεξάγονται ενώπιον Επιτροπής στην έδρα του Εφετείου.

Όποιος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στις εξετάσεις, πρέπει να καταθέσει μέχρι την προηγουμένη ημέρα των εξετάσεων στο Γραμματέα της Εξεταστικής Επιτροπής (Γραμματεί Εφετείου) αίτηση, στην οποία επισυνάπτονται τα παρακάτω:

1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΚΗΣΕΩΣ (Από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας)
2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΡΡΕΝΩΝ, προκειμένου δε περί ΓΥΝΑΙΚΩΝ από το δηματολόγιο. Τα πιστοποιητικά αυτά πρέπει να αναγράφουν την ηλικία του αιτούντος ή της αιτούσης
3. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΤΥΧΙΟΥ
4. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΥΠΟΥ Β για έλλειψη καταδίκης για κάποιο από τα αδικήματα που αναγράφονται στο άρθρο 26
5. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ότι, εξεπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή απαλλάχθηκε απ’ αυτά νόμιμα ή βρίσκεται νόμιμα εκτός στρατεύματος
6. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν. 1599/1986 ότι δεν υπάγεται σε κάποια από τις περιπτώσεις των άρθρων 17, 26, 62 και 63 του Κώδικα Δικηγόρων
7. ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ στο Ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

ΕΙΔΙΚΑ

Για να εκδοθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας πιστοποιητικό ασκήσεως, καταθέτει ο υποψήφιος Δικηγόρος (Ασκούμενος) στο Σύλλογο, αίτηση στην οποία επισυνάπτει:

1. ΒΕΒΑΙΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ που ασκήθηκε, που να βεβαιώνεται ότι ασκήθηκε συνεχώς και πραγματικώς δέκα οκτώ (18) μήνες τουλάχιστον, το ήθος, επιμέλεια κλπ.

Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή Δικηγόρου κατά της Διάρκεια της Άσκησης

Οι ασκούμενοι που αλλάζουν δικηγόρο στον οποίο πραγματοποιούν την άσκησή τους, οφείλουν να καταθέσουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας Δήλωση Αλλαγής Δικηγόρου και τις δύο σχετικές βεβαιώσεις δικηγόρων, του δικηγόρου από τον οποίο διακόπτουν και του δικηγόρου στον οποίο ξεκινούν, που θα βεβαιώνουν διακοπή και έναρξη της άσκησής τους αντίστοιχα.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ διακοπής άσκησης από τον πρώτο δικηγόρο και έναρξης άσκησης στον επόμενο δικηγόρο δεν πρέπει να ξεπερνά τις δέκα πέντε (15) ημέρες και η υποβολή της δήλωσης και των δύο σχετικών βεβαιώσεων των δικηγόρων στο Δικηγορικό Σύλλογο πρέπει να γίνει εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την έναρξη στο δεύτερο δικηγόρο.

Έντυπα της δήλωσης και των δύο βεβαιώσεων των δικηγόρων (ή των δικηγορικών εταιρειών) διατίθενται ως συνημμένα αρχεία στην παρούσα ανακοίνωση.

Συνημμένα: Δήλωση Αλλαγής Δικηγόρου |Βεβαίωση Δικηγόρου ή Δικηγορικής Εταιρείας για Έναρξη Άσκησης | Βεβαίωση Δικηγόρου ή Δικηγορικής Εταιρείας για Διακοπή Άσκησης

Διαβάστε περισσότερα...

Υποχρεωτική η Ασφάλιση των Ασκουμένων Δικηγόρων

Σύμφωνα με το Ν. 3996/5.8.2011 (Φ.Ε.Κ. 170, τεύχος Α’) οι ασκούμενοι Δικηγόροι από την εγγραφή τους στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση των Τομέων Υγείας Δικηγόρων του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΑ, καταβάλλοντας τις προβλεπόμενες κάθε φορά ασφαλιστικές εισφορές πρώτης πενταετίας, εφόσον δεν υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση άλλου ασφαλιστικού οργανισμού για παροχές ασθενείας.

Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρίνιση για δικηγόρους - δικαιούχους του προγράμματος τηλεκατάρτισης

Όλοι οι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είναι δικαιούχοι του προγράμματος τηλεκατάρτισης βάσει της Πρόσκλησης 2/2020. Το ίδιο ισχύει και για τους ασκουμένους δικηγόρους. Προς απόδειξη αυτού απαιτείται η γνωστοποίηση του προσωπικού τους ΑΦΜ (και όχι το ΑΦΜ δικηγορικής εταιρείας στην οποία μπορεί να είναι μέλη).

Το προσωπικό ΑΦΜ είναι εκείνο το στοιχείο που θα εξατομικεύει το δικηγόρο ή τον ασκούμενο δικηγόρο προκειμένου αυτός να αντιστοιχηθεί με ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας. Συνεπώς τόσο οι ίδιοι όσο και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης από αύριο 9/4/2020 για να δηλώνουν την εισαγωγή τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να γνωστοποιούν μόνο το ανωτέρω στοιχείο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ .

Διαβάστε περισσότερα...

Αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων: Δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση - Παράταση έως και τις 27 Απριλίου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση για την "Επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών στο σύνολο της Επικράτειας και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για το χρονικό διάστημα από 11.4.2020 έως και 27.4.2020. "

Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει:

ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟ

1. Την προσωρινή αναστολή για το χρονικό διάστημα από 11.4.2020 έως και 27.4.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 9.4.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19:

α) Των εργασιών των δικαστικών σχηματισμών του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και των Ειδικών Δικαστηρίων του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος και του άρθρου 99 του Συντάγματος και

β) Των νομίμων και δικαστικών προθεσμιών για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών τους, καθώς επίσης και της παραγραφής των συναφών αξιώσεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Διοικητικό Συμβούλιο

 

Πρόεδρος

Μπέζας Νικόλαος

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Τζοβάρας Ιωάννης (Αντιπρόεδρος)

Σιτούνης Χρήστος (Γενικός Γραμματέας)

Στάθης Δημήτριος (Ταμίας)

Φλίνδρης Δημοσθένης (Μέλος)

Γραμματεία

Μαρίνα Γκόγκα

Γραφεία Συλλόγου

Δικαστικό Μέγαρο, 46100 Ηγουμενίτσα

Τηλέφωνο: 26650-27816

Τηλέφωνο - Fax: 26650-23651

Τηλέφωνο Προέδρου: 26650-29597

Ιστοσελίδα: https://www.dsthes.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε περισσότερα...

Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ.Θ.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας, στα πλαίσια του ρόλου και της αποστολής του, εναρμονιζόμενος με τις απαιτήσεις των καιρών, στους οποίους η χρήση της τεχνολογίας έχει καταστεί απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του μαχόμενου Δικηγόρου, με κύριο στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας του δικηγορικού επαγγέλματος και την ταχύτητα της ενημέρωσης των μελών του, δημιούργησε ένα νέο ιστότοπο, τον dsthes.gr, ελπίζοντας να συνεισφέρει στη ριζική βελτίωση της παροχής υπηρεσιών, στην άμεση και αποτελεσματική ενημέρωση των Δικηγόρων, νομικών και πολιτών και στην ευκολότερη πρόσβασή στις υπηρεσίες.

Σκοπός της ιστοσελίδας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας είναι να καταστεί χρήσιμο εργαλείο για τα μέλη του και χρήσιμος οδηγός για όσους αναζητούν τις υπηρεσίες δικηγόρου ή έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νομικά θέματα.

Οι Δικηγόροι ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης αποτελούν απαραίτητο κρίκο στην χρήση των νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με την απονομή δικαιοσύνης και ο βαθμός συμμετοχής και εξοικείωσης τους με τις ηλεκτρονικές διαδικασίες καθίσταται απαραίτητος για την αναβάθμιση και του δικηγορικού επαγγέλματος και την παροχή νομικών υπηρεσιών.

H νέα ιστοσελίδα, έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά πρωτοβουλιών και καινοτομιών του Συλλόγου μας, που σκοπό έχουν να διευκολύνουν την άσκηση του λειτουργήματος μας, ευελπιστώντας να αποτελέσει ένα χρήσιμο και διαρκώς βελτιούμενο εργαλείο στα χέρια των μελών του Συλλόγου μας, αλλά και των συναδέλφων Δικηγόρων άλλων Πρωτοδικείων, των Δικαστικών Λειτουργών, των Συμβολαιογράφων, των Δικαστικών Επιμελητών, Δικαστικών Υπαλλήλων και κάθε άλλου πολίτη.

Στην αναβαθμισμένη περιοχή μελών ο Δικηγορικός Σύλλογος θα αναρτά τα πινάκια των δικασίμων των Δικαστηρίων της Θεσπρωτίας, τμημάτων του Διοικητικού Πρωτοτοδικείου και του Εφετείου Κερκύρας αλλά και τα αποτελέσματα των αποφάσεων του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας και του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας, υπηρεσίες Δικαστών και Εισαγγελέων, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να έχουν έγκαιρη ενημέρωση για την προετοιμασία και την πορεία των υποθέσεών τους.

Ο ιστότοπος διαθέτει χρήσιμους συνδέσμους που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των μελών του Συλλόγου στην ηλεκτρονική έκδοση γραμματίων προκαταβολής εισφορών και ενσήμων, στην επικοινωνία με τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις δικαστικών υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου, ενημέρωση για την έκδοση εγκυκλίων, νόμων και υπουργικών αποφάσεων καθώς και ενημέρωση για τις δραστηριότητες τόσο του Συλλόγου μας όσο και των φορέων της πόλης και της χώρας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας θα στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων μελών μας και ο ιστότοπος dsthes.gr θα συνεχίσει να αποτελεί ένα διαρκώς βελτιούμενο εργαλείο πληροφόρησης στα χέρια του δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας, φιλοδοξώντας η νέα ιστοσελίδα να αποτελέσει ένα δίαυλο επικοινωνίας, πληροφόρησης αλλά και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ μας.

Νικόλαος Π. Μπέζας

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

Διαβάστε περισσότερα...

Ιστορία Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

Το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας ιδρύθηκε δυνάμει του Ν. 1072/28 Φεβρ.-9 Μαρτ. 1946, με έδρα την Πρωτεύουσα του Νομού Θεσπρωτίας, την Ηγουμενίτσα, και δικαστική περιφέρεια τα Ειρηνοδικεία Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς και Φιλιατών.

Το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας υπήχθη αρχικά στο Εφετείο Ιωαννίνων και στη συνέχεια, δυνάμει του Β.Δ. 17/17 Σεπτ. 1949, υπήχθη στο Εφετείο Κερκύρας.

Ταυτόχρονα με την ίδρυση Πρωτοδικείου, το έτος 1946,  ιδρύθηκε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας.

Στην συνέχεια με το Π.Δ. 110 (ΦΕΚ Α' 193/10.10.2012), " Περί συγχώνευσης ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της Χώρας" τα Ειρηνοδικεία Παραμυθιάς και Φιλιατών, υπήχθησαν στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσης, με έδρα την Ηγουμενίτσα.

Όπως προκύπτει από το μητρώο μελών του Συλλόγου, οι πρώτοι πέντε Δικηγόροι ενεγράφησαν στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, μετά από μετάθεσή τους από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και ήταν οι Χρ. Σταυρόπουλος ή Παπασταυρόπουλος που διορίστηκε το 1923, ο Απ. Παπαμιχαήλ το 1927, ο Ελευθ. Στρουγγάρης το 1934, ο Γαβριήλ Βαλασκάκης το 1929 και ο Φώτιος Πιτούλης το 1936.

Η συνέχεια η γραμμή των πρώτων πενήντα εγγεγραμμένων δικηγόρων συμπληρώνεται ως ακολούθως :

  6.

Ευάγγελος Κουτούπης

το 1936

29.

Σπυρίδων Τσίνας

το 1972

  7.

Ευάγγελος Λίλλης

το 1942

30.

Λάζαρος Μπέσης

το 1972

  8.

Λέων Οικονόμου

το 1942

31.

Αθηνά Τσιάτση

το 1974

  9.

Νικόλαος Μαντάς

το 1942

32.

Βασίλειος Νίκου

το 1976

10.

Κων/νος Οικονόμου

το 1954

33.

Παύλος Τζοβάρας

το 1976

11.

Νικόλαος Μπολόφης

το 1955

34.

Σπυρίδων Γιώγος

το 1976

12.

Γεώργιος Κολιούσης

το 1955

35.

Αλκιβιάδης Φάτσιος

το 1976

13.

Ευστράτιος Αθανασάκος

το 1957

36.

Ευάγγελος Κωνσταντίνου

το 1976

14.

Σωκράτης Μπέμπης

το 1958

37.

Ασημίνα Παπάζογλου

το 1977

15.

Βασίλειος Διαμάντης

το 1958

38.

Ευφροσύνη Χονδροπούλου

το 1977

16.

Κων/νος Οικονομίδης

το 1961

39.

Νικόλαος Γιώγος

το 1977

17.

Γεώργιος Παρούσης

το 1961

40.

Αλίκη Μάνου

το 1978

18.

Σπυρίδων Δροσόπουλος

το 1961

41.

Χρυσάνθη Χρηστάκη

το 1978

19.

Κων/νος Κοντόρας

το 1962

42.

Πανωραία Μάρκου

το 1978

20.

Εμμανουήλ Μπέζας

το 1963

43.

Χρήστος Τσώνης

το 1980

21.

Σωτήριος Βαλασκάκης

το 1963

44.

Αναστάσιος Τσιρώνης

το 1981

22.

Χρήστος Τσαβάλας

το 1963

45.

Γεώργιος Σιντόρης

το 1983

23.

Βασίλειος Γιαννούλης

το 1964

46.

Ευαγγελία Γιαννούλη

το 1983

24.

Ρήγας Μπέλλος

το 1964

47.

Κωνσταντίνος Γεωργίου

το 1983

25.

Νικόλαος Ορφανίδης

το 1966

48.

Φωκίων Ντάνης

το 1983

26.

Γαβριήλ Ντούγιας

το 1967

49.

Βασίλειος Γούλας

το 1983

27.

Παναγιώτης Μπέζας

το 1968

50.

Θεόδωρος Μάντζιος

το 1984

28.

Βασίλειος Παπανικολάου

το 1969

51.

Θωμάς Οικονόμου

το 1984

ΠΗΓΗ : Αρχείο Δ.Σ.Θ. και  βιβλίο με τίτλο "Στη φλεγομένη και μη καιομένη βάτο της Δικαιοσύνης" Παύλου Ν. Τζοβάρα, εκδ. 2020

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Log in